Izrael érzelmi támogató csoportokat hoz létre a terrortámadásban unokáikat vesztett időseknek

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael érzelmi támogató csoportokat fog működtetni az október 7-én, az iszlamista Hamász terrortámadása nyomán megindult háborúban unokáikat elvesztett időseknek – jelentette az izraeli népjóléti minisztérium szerdán.

Túszok családtagjai (képünk illusztráció, fotó:Nadav Cohen Yonatan)

A népjóléti minisztérium közleménye szerint a néhány héten belül elinduló program keretében országszerte támogató és érzelmi segítő csoportok jönnek létre, amelyekben az unokáikat gyászolók vehetnek részt.

A minisztérium eddig nem foglalkozott a gyászoló nagyszülőkkel, ezért eddig nem voltak jogosultak terápiás segítségre. A helyi önkormányzatok szociális osztályai készítik el a nyilvántartást körzetükben az unokáikat elveszítő idősekről, majd felveszik velük a kapcsolatot a programban való részvétel és a segítségnyújtás érdekében.

Az izraeli hadsereg (IDF) bejelentette, hogy a Gázai övezet déli részén, Hán-Júnisznál folyó harcokban mintegy háromszáz, az október 7-i mészárlásban részt vevő Hamász-harcost fogtak el. Az övezet középső részén az elmúlt napon mintegy húsz terroristát öltek meg izraeli mesterlövészek.

Az izraeli hatóságok evakuáltak hat indiai mezőgazdasági vendégmunkást a libanoni határ közeléből, miután egy libanoni rakétatámadásban életét vesztette hétfőn az ültetvényeken dolgozó egyik indiai, és megsebesült hét thaiföldi társa.

Az IDF szóvivőjének jelentése szerint az izraeli légierő a libanoni síita Hezbollah indító állásait támadta Dél-Libanonban, ahonnan korábban rakétákat lőttek ki az észak-izraeli Kirját Smónára. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]