Ivanka Trump nem indul a floridai szenátorságért 2022-ben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Sokáig tartotta magát a szóbeszéd, hogy Donald Trump lánya indul a szenátori tisztségért, mostanra azonban Ivanka cáfolta ezt.

Ivanka Trump 2016-ban apja mellett kampányol (Forrás: wikimedia commons)

A hírt Nick Iacovella, a hivatalban lévő Marco Rubio szenátor szóvivője jelentette be.

„Marco néhány hete beszélt Ivankával, aki fölajánlotta, hogy támogatja újraválasztását.”

Donald Trump választási vereségét követően arról beszéltek, hogy – zsidó hitre tért – lánya indulni fog Rubio ellen az előválasztásokon. Ivanka és férje Jared Kushner fizetetlen főtanácsadóként működtek Trump elnök mellett.

A New York Times Ivanka Trumphoz közel álló forrásra hivatkozva írt arról, hogy a volt elnök lánya nem is gondolta komolyan a szenátorságot. Rubio és Donald Trump között feszült volt a viszony a 2016-os választás idején, amikor mindketten indultak az elnökjelöltségért, de azóta együttműködő partnerek lettek.

Jelenleg úgy tudni, hogy Ivanka Trump és Kushner Floridába költöznek, nagyrész azért, mivel korábbi barátaik New York Cityben szakítottak velük, mert helytelenítették Donald Trump elmúlt négy évben folytatott politikáját.

Értesülések szerint viszont a volt elnök fiának, Ericnek a felesége, Lara komolyan fontolgatja, hogy Észak-Karolinában jelölteti magát, ott ugyanis Richard Burr, a jelenlegi republikánus szenátor nem szándékozik indulni a 2022-es választásokon.

JTA – Bassa László

 

 

Címkék:Donald Trump, Ivanka Trump, Marco Rubio

[popup][/popup]