IV. Budapesti Zsidó Filmfesztivál

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

November 19. és 22. közt rendezik meg a Művész moziban a IV. Budapesti Zsidó Filmfesztivált.

ZsiFi logo

A Budapesti Zsidó Filmfesztivál reményeink szerint idén is elgondolkodtat majd, megnevettet, témát ad éjszakába nyúló beszélgetésekhez rólunk, zsidókról és nem-zsidókról, identitásról, a világról, melyben élünk.
Földrajzilag és megközelítéseiben is különböző távolságokra repítenek majd a filmek, melyeket válogattunk, hogy ismét olyan sokszínű legyen a paletta, amilyenek mi vagyunk: zsidók.

13 film és 2 dokumentumfilm, több, mint 8 ország, változatos műfajok és zsidóságértelmezések jellemzik az idei kínálatot.
Hívjuk az érdeklődőket, a szkeptikusokat és a filmimádókat, üljenek be és merüljenek el ezeknek a többségében itthon még nem vetített filmeknek az izgalmas világában, azonosuljanak a szereplőkkel, szeressék vagy utálják őket, de mindenképpen beszélgessenek róluk.
Nézz be és higgy a szemednek!

Az idei év felhozatalában egyebek mellett német, amerikai, izraeli és lengyel filmek láthatóak. A fesztivál nyitófilmje a Félix és Meira (Felix and Meira) című kanadai film, emellett a programban szerepel Robin Williams egyik utolsó filmje, a Brooklyn legmérgesebb embere (The Angriest Man in Brooklyn), és látható lesz többek közt Kate Hudson, Mila Kunis és Peter Dinklage is. A filmfesztivál kísérőprogramjai között városi séták és beszélgetések szerepelnek; utóbbiakon az érdeklődők Heller Ágnessel, Segal Viktorral, Nemes Jeles Lászlóval és Radnóti Sándorral találkozhatnak.

ZsiFi moziműsör 2015

ZsiFi Kieseroprogramok 2015

Az esemény Facebook-oldala itt, az esemény honlapja itt található.

[popup][/popup]