Iráni hackerek izraeli biztonsági kamerák felvételeit tették közzé

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Mózes botja (Moses staff) néven futó iráni hackercsoport csütörtökön új felvételt tett közzé a jeruzsálemi autóbuszmegállóban elkövetett terrortámadásról.

A videofelvételt – írja az ujkelet.live – a város bejáratánál lévő biztonsági kamerák egyike rögzítette a Kan közszolgálati műsorszolgáltató szerint.

A jeruzsálemi önkormányzat válaszában közölte, ,,a terjesztett videót nem a mi kameránk készítette”. A rendőrség hasonlóan nyilatkozott, mígnem kiderült, hogy a felvétel egy biztonsági ügyekben érdekelt izraeli magáncégé. A biztonsági szervezetek nyilatkozatai szerint érzékeny információ nem jutott az irániak birtokába.

A hackercsoport Telegramon azzal kérkedett: „Hosszú ideje irányítás alatt tartjuk az összes tevékenységeteket. Lépésről lépésre és pillanatról pillanatra. Ez csak ízelítő a tevékenységeitek feletti ellenőrzésünknek, a biztonsági kamerákhoz való hozzáférés révén. Azt mondtuk a múltban, hogy olyan helyen és időben fogunk ártani nektek, amire nem számítotok.”

A múltban a csoport vállalta a felelősséget a szirénák aktiválásáért Eilaton és Jeruzsálemben. Emellett a csoport fényképeket töltött fel az internetre Beni Gantz védelmi miniszterről, figyelmeztetve, hogy megfigyelés alatt áll, sőt egy kiterjedt kiszivárogtatásért is a csoport a felelős, amelyben az Izraeli Védelmi Erők több száz katonájának adatait, köztük magánjellegűeket, hoztak nyilvánosságra. Ez év januárjában a csoport biztonsági kamerák felvételeit tette közzé Izrael egész területéről – Jeruzsálemtől Tel Avivig.

ujkelet.live

[popup][/popup]