Internetes biztonsági hét Izraelben

Írta: http://israelieconomyinhungary.blog.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Cyberweek a világ egyik legjelentősebb internetes biztonsági rendezvénye. A június 25-29. között megrendezésre került eseményen több mint 50 ország ötezer internetes biztonsági szakértője és kormányzati tisztségviselője vett részt.

A Cyber Week-et Benjamin Netanjahu nyitotta meg. A miniszterelnök a beszédében elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt úgy döntött, hogy Izraelt a világ egyik vezető kiberbiztonsági országává teszi, majd hozzátette, hogy minden bizonnyal sikerült elérni ezt a célt.

Benjamin Netanjahu kiemelte, hogy Izraelt több tucat internetes biztonsági támadást éri havi szinten. „Minden pillanatban, beleértve a mostanit is, valószínűleg 3-5 támadás történik az ország ellen különböző forrásokból”. Az izraeli miniszterelnök szerint a internetes biztonságban jelentős üzleti potenciál is rejlik. Becslése szerint 600-700 izraeli startup dolgozik ezen a területen. 2016-ban a világ internetes biztonsági befektetéseinek 20 százaléka történt Izraelben.

A világ számos országa keresi az együttműködést Izraellel a high-tech és a internetes biztonság területén is. Sajtóértesülések szerint a jövő héten Izraelbe látogat Narenda Modi indiai miniszterelnök, aki kiemelt figyelmet fordít a internetes biztonsági együttműködésre Izraellel. A Cyber Week-en pedig a Fehér Ház képviselője jelentette be, hogy az Egyesült Államok és Izrael internetes biztonsági munkacsoportot hoz létre.

 

[popup][/popup]