Ima a Siratófalnál Trump felépüléséért

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az országos koronazárlat miatt az előírásoknak megfelelően idén mindössze húsz meghívott jelenlétében hangzott el a Siratófalnál az ilyenkor szokásos Birkát Kohanim (a papi áldás) ünnepi istentisztelet.

A renszerint többezres zsidó imádkozó részvételével zajló papi áldás Jeruzsálem óvárosában kétszer hangzik el egy évben, pészach és szukot ünnepének harmadik napján.

Donald Trump amerikai elnök felépüléséért a papi áldás után imát mondott a két főrabbi, David Friedman amerikai nagykövet és Mose Leon Jeruzsálem polgármestere.

Az imát felvezető Smuel Rabinovitch (Siratófal főrabbi), hangsúlyozta, hogy a mi shebeirach – az isteni áldás – a múlt héten korona vírussal diagnosztizált Donald Trump, aki jelenleg kórházban van és a first lady Melania Trump felépülésére vonatkozik.

“Aki megáldotta őseinket, Ábrahámot, Izsákot és Jákobot, Mózest, Áront, Dávidot és Salamont, imádságaink révén gyógyítsa meg Donald Johnt, Fred fiát. “

“A Szent áldott legyen, akit irgalom önt el, hogy felépítse, meggyógyítsa, hogy megerősítse tökéletes egészségben és hogy megelevenítése és küldjön neki gyors felépülést, mind testben, mind lélekben”.

Teljes cikk

Címkék:Donald Trump, Miseberach

[popup][/popup]