I♥Szarvas – negyedszázados a szarvasi tábor

Írta: mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Augusztus 12-én, kedden családias összejövetelen ünnepelte meg  25. nyarát a Szarvasi Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor. A rendezvényen beszédet mondott Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete, Diego Ornique a JDC európai igazgatója, Joshua I. Spinner, a Ronald S. Lauder Alapítvány ügyvezető igazgatója, valamint Babák Mihály Szarvas város polgármestere.

szarvas_6

A táborozók képviseletében Friedman Sasha táborvezető és egy szarvas-függő tizenegyszeres táborozó szlovák lány is megosztotta gondolatait az „I♥Szarvas” felirat leleplezése előtt. Az ünnepségre érkező vendégek kívánságaikat szarvasi hagyományok szerint egy-egy lufira írták, amelyet egyszerre engedtek az égbe.

A jó hangulatú ünnepség piknik hangulatban záródott, a szarvasi kóser konyha szabadban készített finomságait fogyasztotta el a közel 600 táborozó és az ünnepségre meghívott vendégek.

A Ronald S. Lauder Alapítvány és az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) együttműködésében létrehozott tábor a 25 nyár alatt több tízezer táborozó számára nyújtott örök élményt, barátságokat és megismerkedést a zsidó élet és hagyomány elemeivel.

A tábor negyedszázadnyi működése alatt 28 országból, 100 „turnusnyi” fiatal érkezett Szarvasra, közülük sokan aktív közösségi életet élnek, és ma már számos korábbi szarvasi táborozó tölt be meghatározó posztot európai zsidó közösségek élén.

A hír eredetije itt.

 

[popup][/popup]