Húsz hónap felfüggesztett börtön egy brit holokauszt-tagadónak

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Alison Chabloz ismert blogger a brit antiszemita, holokauszttagadó és palesztin-aktivista közösségben. Miután zsidók elleni gyűlöletet keltő dalokat jelentetett meg weboldalán, a Campaign Against Antisemtisim (CAA) nevű civil szervezet bírósági eljárást kezdeményezett vele szemben. Az ítélet: húsz havi szabadságvesztés két évre felfüggesztve, 180 órányi közmunka és egy évnyi eltiltás a közösségi média használatától.

“Ez az ítélet erős üzenetet közvetít: Nagy-Britanniában nem tolerálják a holokauszttagadást és az antiszemita összeesküvés-elméleteket. Alison Chabloz megbánást nem tanúsító, visszataszító antiszemita, aki évek óta megszállottan uszít a zsidók ellen, különösen azzal, hogy – állítása szerint – a holokauszt csupán egy zsidók által kitalált átverés” – áll a CCA nyilatkozatában.

John Zani bíró, a westminsteri bíróságon lefolytatott eljárás végén ezzel fordult Chablozhoz: “A bíróság számára úgy tűnik, hogy nem érkezett megfelelő megbánás az ön részéről. Azt még nem tudom, hogy az-e a célja, hogy ügyének mártírjává váljon. Ezt az idő dönti el. Ez a büntetés próbára teszi az elszántságát. Amennyiben nem tartja be a felfüggesztett büntetés szabályait, úgy számíthat arra, hogy börtönbe kell vonulnia.”

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

[popup][/popup]