Horogkeresztes kést vásárolt, iskolai mészárlást tervezett egy 16 éves fiú

Írta: 444.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

„Emberölés előkészülete” miatt emelt vádat a Győr-Moson-Sopron megyei Főügyészség egy 16 éves fiúval szemben, aki egyik osztálytársa megölésére készült.

képünk illusztráció

vádirat szerint a fiú „különös érdeklődést mutatott a II. világháború, azon belül is Hitler és a nácizmus eszméi iránt”, 2022 szeptemberében pedig vásárolt egy nyolc cm pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

Ismerőseinek „kivégzést bemutató, iszlám állammal kapcsolatos videókat is mutogatott”, és azt mondta, ugyanezt akarja megcsinálni „különböző származású emberekkel”. Ekkor készített egy „halállistát” iskolai mészárláshoz, a listán tanárai, osztálytársai, köztük az az osztálytársa is szerepelt, akivel korábban konfliktusa volt amiatt, mert az szólt neki rasszista kijelentései miatt.

Amikor osztályfőnöke egy sorozatgyilkos történetéről beszélt az osztály előtt, a fiú azt mondta, ő is sorozatgyilkos lesz. Másnap, 2022 októberében egy „szélsőjobboldali, neonáci” oldalon azt írta, megöli antirasszista osztálytársát, amiről fotókat és videót is készít majd. A rendőrség még aznap éjjel őrizetbe vette a fiút, aki a történtek miatt egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

444.hu

 

[popup][/popup]