Somer felmérés fiatal felnőtteknek – mondd el, mit szeretnél

Írta: Szombat - Rovat: Közösség

“Elkötelezettek vagyunk, hogy a magyar zsidó közösséget építsük és minél több ember számára elérhetővé tegyük a kapcsolódást. Megannyi bajtársunkkal közösen indított kutatásunkban szeretnénk felmérni a közösségünkben alulreprezentált, 18-35 év kor közötti, zsidó fiatalok közösségi szükségleteit” – írja felhívásában a Hasomer Hacair Magyarország Facebook-oldalán.

A Somer magyarországi szervezete arra kéri a 18-35 év közötti zsidó fiatalokat, hogy segítsék a szervezet munkáját egy kérdőív kitöltésével, ami 20 kérdést tartalmaz, s mindössze 5 percet vesz igénybe.

Mint írják: „az eredmények számunkra és számtalan további közösség számára teszi lehetővé, hogy a zsidó fiatalok igényeinek megfelelő, hozzáférhető és tápláló közösséget teremtsünk”.

A Hasomer Hacair egy több mint 100 éve létező nemzetközi zsidó ifjúsági szervezet, mely baloldali zsidó cserkészszövetségként indult a XX. század elején, majd a holokauszt borzalmai alatt kiterjedt és sikeres embermentő tevékenységet folytatva szerzett történelmi hírnevet magának. Jelenleg több mint 20 országban és 4 kontinensen működik, legfőbb célja, hogy a következő generációt a judaizmus mellett szolidaritásra és aktivitásra tanítsa, illetve közösségi élményt nyújtson, már nem csak a 18 év alatti korosztálynak, de fiatal felnőtteknek is.

[popup][/popup]