Hitler Mein Kampf-ját találták meg a Hamasz egyik terrorbázisán

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Jichak Herzog izraeli államelnök vasárnap bemutatta Adolf Hitler “Mein Kampf” című könyvének egy arab nyelvű változatát, amelyet közlése szerint a terroristák által a Gázai övezet északi részén bázisként használt gyerekszobában találtak.

Az izraeli államelnök az arab nyelvű Mein Kampffal, amelyet a Hamasz egyik bázisán találtak

Herzog a náci vezér könyvének egy példányát tartotta a magasba a BBC Laura Kuenssbergnek adott videóinterjúja során, és azt mondta, hogy az megmutatja a gyűlölet természetét, amely ellen Izrael a Hamász elpusztítására irányuló akciójában küzd, a terrorcsoport múlt hónapban végrehajtott sokkoló támadása után.

“Ez Adolf Hitler könyve, a ‘Mein Kampf’, arabra fordítva” – jelentette ki. “Ez az a könyv, amely a holokauszthoz és a második világháborúhoz vezetett”.

Herzog elmondta, hogy a könyvet néhány nappal korábban találták meg egy Hamász fegyveres holttesténél egy gyermek hálószobájában, “amely a Hamász terrorszervezet tevékenységének egyik bázisává vált”.

“A terrorista jegyzeteket írt, megjelölte a részeket, és újra és újra tanulmányozta Adolf Hitler ideológiáját, hogy gyűlölje a zsidókat, ölje meg a zsidókat, égesse és mészárolja le a zsidókat, bárhol is vannak” – mondta. “Ez az igazi háború, amivel szembenézünk”. (Times of Israel)

[popup][/popup]