Izrael kitiltott egy európai delegációt

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Izrael hétfőn bejelentette, hogy nem fogja engedélyezni egy európai tisztviselőkből álló csoportnak, hogy Izraelbe látogasson, mert támogatják a zsidó állam elleni bojkott hadjáratot.

 

 

 

Arije Deri belügyminiszter nyilatkozatában bejelentette, hogy elfogadja Gilad Erdan közbiztonsági miniszter javaslatát, amely megtagadná a belépést egy 20 fős csoporttól, melyet francia parlamenti képviselők és polgármesterek, valamint az Európai Parlament tagjai alkotnak többek közt.

A csoport elvileg november 19-23-án látogatna Izraelbe és a Palesztin Hatóság területeire. Korábban bejelentették, hogy utazásuk elsődleges célja, hogy meglátogassák Marwan Barghoutit és más izraeli börtönökben ülő palesztin biztonsági foglyot és felajánlják számukra támogatásukat.

Deri azt mondta, hogy nem fogják beengedni a csoport tagjait ha Izraelbe repülnek, és előre értesíteni fogja őket abban a reményben, hogy inkább lemondják az utat.

“Nem ez az első alkalom, hogy megtagadtam a belépést BDS aktivistáktól,” – mondta Deri -, “de ezúttal egy olyan európai tisztviselőkből álló delegációról van szó, akik azért jönnek, hogy Izrael ellen munkálkodjanak, ami nagyobb súlyt ad [a döntésnek].”

“Nem engedjük be az országba azokat, akik aktívan Izrael Állam megkárosítására szólítanak, különösen annak a kérésnek a fényében, hogy a gyilkos Barghoutival találkozhassanak és felajánlják számára segítségüket, és ezáltal a terrorizmust támogassák,” – mondta Erdan. “Olyan politikai vezetőkről van szó, akik aktívan támogatják az Izrael elleni bojkottot, és még népszerűsítik is.”

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]