Heti gyűlölet – 72. folytatás

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Sokszorosan feszült helyzetben került sor pénteken a Hamász terrorszervezet támogatásával rendezett 72. “Visszatérés Menete” tüntetésekre a határ mentén, mintegy 6000 gázai részvételével.

Forrás: newsisrael 13 twitter fiók

A lázadók egy része a határ több pontján alkalmanként megközelítette a kerítést, valamint robbanószerekkel és gránátokkal dobálta a túloldalon állomásozó izraeli csapatokat, akik tömegoszlató eszközökkel és speciális esetekben éles lőszerrel reagáltak a művelet-végrehajtási szabályok szerint.

Az izraeli hadsereg Twitteren közölte, hogy tüntetők gránátot dobtak egy katonai dzsipre, anyagi kárt okozva a járműben.

Továbbá egy izraeli katona könnyű sérüléseket szenvedett egy petárda vagy gránát repesz következtében. A serült katonát a helyszíni ellátást követően kórházba szállították.

חדשות 13 on Twitter

המתיחות בדרום | כמה מפגינים על גדר רצועת עזה הציבו שלט ועליו צלב קרס ובובות של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ודובר צה”ל בערבית, אביחי אדרעי @OrHeller

A Hamász vezette Gázai Egészségügyi Minisztérium eddig 60 sérültről számolt be, 30 közülük lőszer okozta sebekkel szorult ellátásra.

Palesztin média jelentések szerint izraeli gumilövedék talált el egy török riportert.

A lázadók a határ egyik pontján Benjamin Netanjahu miniszterelnököt és az Izraeli Védelmi Erők arab nyelvű szóvivőjét, Avichay Adraee alezredest ábrázoló bábukat akasztottak fel. Az akasztófa tetején és mellett a palesztin zászlók mellé horogkeresztes zászlókat tűztek.

ujkelet.live

[popup][/popup]