Heisler: alapjaiban változott meg a kormány és a Mazsihisz viszonya

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke szerint ha lassan is, de jó irányba halad a Sorsok Háza előkészítésének ügye. A Magyar Hírlapban megjelent interjúban Heisler András úgy fogalmazott, hogy alapjaiban változott meg a Mazsihisz és a kormány közötti kapcsolat.

Heisler András fotó Bazánth Ivola forrás 168óraAz elnök közölte: pozitív politikai kinyilatkozásként értékeli Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentését, amely szerint a Sorsok Háza csak akkor nyílik meg, ha a tartalmát illetően a kormány és a zsidó szervezetek között egyetértés lesz.

Arra a miniszteri felvetésre, hogy akár évekig is egyeztetnek a tervekről, Heisler András jelezte, a washingtoni, a jeruzsálemi, a varsói vagy a berlini hasonló intézmények esetében hat-nyolc éves előkészítő munka és párbeszéd zajlott, vagyis – mint mondta – ettől nem kell senkinek megrettennie.

Viszont az oktatást hamarabb el lehet indítani, sőt akár egy ideiglenes kiállítás is megnyílhatna a végleges megvalósítás előtt. Összességében elmondható, a folyamat, ha lassan is, de jó irányba halad – hangoztatta.

Heisler András az interjúban beszélt arról is, hogy indul a Mazsihisz elnöki posztjáért, és éles versenyre számít.

[popup][/popup]