Hebron: a hadsereg lerombolta a 19 éves lány gyilkosának otthonát

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli biztonsági erők péntek hajnalban lerombolták egy palesztin arab terrorista otthonát Hebronban, aki februárban megerőszakolta és meggyilkolta a 19 éves Ori Anszbachert, erősítette meg a palesztin média jelentéseket az Izraeli Védelmi Erők.

izraeli katonák feltérképezik Arafat Irfaia házát a bontási munkálatok előkészítése részekén Hebronban 2019. február 10 fotó: Izraeli Védelmi Erők

A terrorista, Arafat Irfaia 29 éves hebroni lakos ellen az ügyészek nacionalista indíttatásból elkövetett gyilkosságért és nemi erőszakért emeltek vádat.

A Legfelsőbb Bíróság áprilisban jóváhagyta az állam kérelmét a két Irfaia által használt lakás lerombolására, melyek közül az egyiket a szüleivel közösen használt.

A palesztin arab Quds News szerint az izraeli csapatok lerombolták Irfaia háromemeletes lakását Hebronban.

A Sabak (Sin Bét) izraeli belbiztonsági szolgálat szerint Irfaia 2019. február 7-én csütörtök reggel egy késsel a birtokában hagyta el hebroni otthonát, és indult Jeruzsálem felé. A város déli sarkának erdős területén látta meg a 19 éves Anszbachert, akit megerőszakolt és meggyilkolt.

Az izraeli biztonsági erők másnap éjszaka tartóztatták le Irfaiát Rámalláh közelében.

החדשות 13 on Twitter

מעצרו של המחבל החשוד ברצח אורי אנסבכר הוארך בעשרה ימים * @Yossi_eli עם הידיעה המלאה >> https://t.co/TAQ4ztqC05

A 19 éves Anszbacher tekoai (Júdea és Szamária) lakos eltűnését február 7-én délelőtt 11-kor jelentették a rendőrségnek. Holttestét aznap éjszaka Ein Jáelnél, Jeruzsálemtől délre találták meg. Ein Jáel a jeruzsálemi Bibliai Állatkert és Walaja falu között helyezkedik el. Az izraeli hatóságok a gyilkosságot brutálisnak írták le; az áldozat meztelen testét több szúrt seb borította.

A 12-es csatorna egy korábbi riportja szerint a terrorista azt mondta kihallgatóinak, hogy egy kippa vásárlását leszámítva, hogy észrevétlenül bejusson Izraelbe, nem sokat foglalkozott a támadás előkészítésével.

“Két héttel korábban vettem a kippát, így bejuthattam Izraelbe anélkül, hogy gyanút ébresztettem volna vagy illegálisan tartózkodó személyként azonosítottak volna,” mondta állítólag Irfaia a nyomozóknak. “Azzal a szándékkal hagytam el az otthonomat, hogy megöljek egy zsidót a megszállás és az ellenörzőpontokon tapasztalható arabokkal szembeni bánásmód miatt.”

Teljes cikk

[popup][/popup]