Három katona megsérült a telepesekkel való összecsapások során Szamáriában

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Három katona megsérült valamint több katonai járműben anyagi károk keletkeztek pénteken Szamáriában, a telepesekkel folytatott összecsapások során.

A csapatok – tudósít az ujkelet.live – a Jichár telep melletti Kumi Ori zárt katonai zónában egy illegális mobilház lebontására vonultak a területre, ahol több tucat telepes kődobálással és gumiégetéssel fogadta őket.

Az izraeli csapatok tömegoszlató eszközökkel reagáltak.

A telepesek szerint mintegy tíz társuk megsebesült a szivacsos és gumi lövedékek illetve könnygáz gránátok következtében.

,,Ez egy szükségtelen és fájdalmas ügy” – közölte Jichár közösség a történtekre reagálva. ,,Elképzelhetetlen, hogy olyan időkben, amikor a terrorizmus tombol Szamáriában, és az arabok tetszés szerint birtokba veszik a földet, a Bennett-kormány úgy dönt, hogy lerombolja a zsidó tulajdont”.

A biztonsági erők és a helyi szélsőséges fiatalok közötti feszültség fő forrása Kumi Ori illegális előőrs, amelynek lebontása vagy bővítése egy keserű helyi csata középpontját képezi. A telepesek nem hajlandók betartani a rendeleteket, melyek tiltják a terület megközelítését, és számos alkalommal összecsaptak az izraeli hadsereg katonáival és a határrendészet erőivel.

Teljes cikk

[popup][/popup]