Harmadik alkalommal tilt be a BRFK palesztinpárti tüntetést

Írta: hvg.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Ezúttal a II. kerületbe akarták szervezni a gyűlést, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság most is figyelmeztet, Magyarországon továbbra sem lehet terrorszervezet mellett tüntetni, a részvételt pedig szankcionálják.

Múlt héten pénteken és szombaton egy-egy palesztinpárti szimpátiatüntetés betiltásáról számolt be a BRFK, miután Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos reggeli Kossuth rádiós interjújában kijelentette, Magyarországon nem lehet terrorszervezet mellett tüntetni. A Hamász terrorszervezet világszerte kérte szimpatizánsait, szervezzenek demosntrációkat. Londonban, Párizsban, Berlinben, New Yorkban és San Frascicóban is voltak ilyen tüntetések.

Szerdán ismét a Hamász felhívásához köthető újabb gyűlést tiltott meg a BRFK, magánszemély bejelentése alapján. A magánszemély a II. kerületben kívánta megszervezni a gyűlést az Izrael és a Hamász terrorszervezet között folyó fegyveres harc kapcsán.

A BRFK ugyanazon indokkal tiltotta be, amivel az eddigieket, a gyűlések megtartása közbékét és a jelenlévők biztonságát is veszélyeztetné. Felhívták a figyelmet, hogy a betiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után. Időközben az is kiderült, hogy miről beszéltek volna a betiltott budapesti palesztinpárti tüntetésen.

Teljes cikk

[popup][/popup]