Hagai Levi: A terapeuta is ember

Írta: 168ora.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Terápia megálmodója elárulja a sorozat sikerének titkát

InTreatment_Macsai

A Terápia magyar változatának főszereplője, Mácsai Pál

A terapeuta is ember – vallja Hagai Levi, a Terápia szellemi atyja. A világszerte óriási népszerűségnek örvendő sorozat eredeti forgatókönyvírója és rendezője a siker titkáról mesélt. A szakember elárulta, hogyan fogalmazódott meg benne a Terápia alapötlete, és hogyan vált a széria világszerte olyan népszerűvé, hogy epizódjainak segítségével egyetemi kurzusokat tartanak.

A Be Tipul című sorozat elnyerte az Izraeli Filmakadémia minden lehetséges díját, amerikai változata pedig a színészeknek köszönhetően Emmy- és Golden Globe-díjat is kapott. A drámasorozatból világszerte 17 adaptáció készült, a magyar változat az HBO saját gyártású produkciójaként látható. A Terápia megálmodója, Hagai Levi a sorozat alapötletéről és nemzetközi sikereiről mesélt.

Hagai Levi filmes pályafutása előtt pszichológiát tanult, és első diplomáját is ezen a területen szerezte. „Meg akartam mutatni, hogy a terapeuta is egy ember: vágyakkal, félelmekkel, haraggal és saját családi élettel. Amikor a páciensekkel szemben ül, nem egy fehér lap, amely bármit befogad, hanem visszacsatolásokkal teli, élő kapcsolat van a pszichológus és a terápiára érkezők között. Fontos volt számomra, hogy rávilágítsak: a páciensek nem őrültek, hanem normális, hétköznapi emberek, olyan problémákkal, amiket csak terapeuta segítségével tudnak feldolgozni” – mesélt motivációjáról.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]