Greenblatt: A gyűlölködő ideológia a béke egyik legfőbb akadálya 

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Jason Greenblatt, az Egyesült Államok nemzetközi tárgyalásokért felelős különleges megbízottja kedden elítélte a palesztin arab vezetők Izrael elleni folyamatos uszítását.

Jason Greenblatt az ENSZ BT. a közel-keleti helyzettel foglalkozó rendkívüli ülésén 2019. május 22. Fotó: youtube-videó

Greenblatt Twitteren utalt egy videóra, melyben a Hamász vezető tagja, Fathi Hammad a diaszpórában élő arabokat zsidók meggyilkolására szólítja a világ minden táján.

„A békével kapcsolatos beszélgetések során gyakran hallunk szlogeneket. De nekünk a valósággal kell foglalkoznunk – íme egy példa… Amíg ez a GYŰLÖLKÖDŐ ideológia nem kerül FELSZÁMOLÁSRA, ez a béke elérése előtt álló egyik legnagyobb kihívás,” írta Greenblatt.

„Ha valóban békét akarunk, el kell távolodnunk a szlogenektől, és többet kell megtudnunk a konfliktusról és annak számos kihívásáról. A Hamász tisztviselője azt mondja ebben a videóban, hogy meg kell TÁMADNI, le kell MÉSZÁROLNI és meg kell GYILKOLNI minden ZSIDÓT a bolygón, és soha nem fogják elismerni Izraelt.”

A Hamász terrorszervezet hétfőn hivatalos közleményben igyekezett elhatárolni magát Hammad kijelentéseitől.

A terrorszervezet honlapján megjelent nyilatkozat szerint Hammad múlt pénteki “Visszatérés Menete” tüntetéseken elhangzott szavai “nem tükrözik a Hamász hivatalos álláspontját és politikáját, mely szerint mi csak a földünket elfoglaló és szent helyeinket megszentségtelenítő izraeli megszállás ellen harcolunk. Hangsúlyozzuk, harcunk nem a más helyeken élő zsidók vagy a júdaizmus, mint vallás ellen folyik. A Hamász elítélte és továbbra is elítéli a zsidók és imaházaik elleni támadásokat világszerte.”

Megjegyzendő, a 1980-as évek végén kiadott Hamász-charta hemzseg az antiszemita fordulatoktól, és Izrael elpusztítására szólít fel.

Teljes cikk

[popup][/popup]