Gantz: Izrael bármikor, bárhol fellép Irán ellen, ha szükséges

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Beni Gantz védelmi miniszter vasárnap kijelentette, Izrael bárhol és bármikor fellép annak megakadályozására, hogy Teherán atomfegyvert szerezzen.

A Kék-Fehér vezetője, Beni Gantz ex-vezérkari főnök fotó: youtube

„Konfliktusban vagyunk Iránnal. Meg kell védenünk magunkat – tudósít Gantz szavairól az ujkelete.live. Eltökéltek vagyunk és megakadályozzuk, hogy Irán nukleáris képességet szerezzen, valamint hogy Irán destruktív magatartását tanúsítson a régiónkban. Tudják, hogy tudjuk, hogyan kell fellépnünk” – mondta Gantz a 13-as csatornának adott interjúban.

Később este a védelmi miniszter ismét megerősítette Izrael hajlandóságát az Irán elleni fellépésre a dél-libanoni hadsereg elesett tagjainak tiszteletére állított emlékmű felavatása alkalmából rendezett ünnepségen, akik Libanon déli megszállása alatt 1982–2000 között az Izraeli Védelmi Erők mellett harcoltak.

,,Izrael továbbra is mindent megtesz a rendelkezésére álló eszközökkel annak megakadályozására, hogy Irán atomfegyvert szerezzen, és megakadályozza erőfeszítéseit az újrafelfegyverzésre, katonai jelenlétének megszilárdítására vagy hogy ártson Izraelnek – a levegőből, a szárazföldről, a kibertérből vagy a tengerből. Ezt a számunkra megfelelő időben és helyen fogjuk megtenni, és meg fogjuk őrizni katonai fölényünket a régió stabilitása és a régió biztonsága érdekében”- mondta Gantz.

Teljes cikk

[popup][/popup]