Gantz: a hónap végén elkezdődik az izraeli koronavírus-vakcina tesztelése embereken

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Beni Gantz védelmi miniszter hétfőn este bejelentette, hogy az izraeli Biológiai Kutatóintézet a hónap végén megkezdi a koronavírus elleni vakcina tesztelését embereken.

Beni Gantz védelmi miniszter a Biológiai Kutatóintézetben az intézmény vezetőjével, Smuel Sapirával 2020. október 19. Fotó: Ariel Hermoni/ Védelmi Minisztérium

A Nesz Cióna településen található nemzeti laboratóriumban tett látogatás és a vezetőjével, Smuel Sapirával folytatott megbeszélés után Gantz felfedte az oltás nevét: Brilife: ez az egészség héber (bri’út) – és az élet angol (life) szavak keresztezésével állt elő.

„Nagyon jelentős pillanatban vagyunk” – mondta Gantz. „Sapira professzor és az egész csapat fantasztikus munkát végzett. Ők Izrael Állam tudományos élmezőnye, és ezt a vakcinát eljuttatták abba a szakaszba, hogy hamarosan elkezdhetjük a tesztelését embereken”.

Az Izraeli Biológiai Kutatóintézetet 1952-ben hozták létre az Izraeli Védelmi Erők Tudományos Testületének részeként, majd később civil szervezetté alakították át. Az intézet technikailag a Miniszterelnöki Hivatal felügyelete alatt áll, de szorosan együttműködik a Védelmi Minisztériummal.

Teljes cikk

Címkék:izraeli koronavírus-vakcina

[popup][/popup]