G. Fodor Gábor: „Jó lenne csinálni egy Viktorjugendet!”

Írta: Szombat / 444.hu / Magyar Hang - Rovat: Hírek - lapszemle

„Talán egyébként ez egy jó gondolat, megértem [vagy ne írd le], hogy jó lenne csinálni egy Viktorjugendet. [Nevetés] Tehát mint a Best of Viktor meg [nem kivehető] tényleg gondolkozom azon, csak nyilván… nem fogom megcsinálni, csak gondolkozok rajta…”

Ez hallható azon a hangfelvételen, amelyet az Indafilmre töltöttek fel egy hete.

G. Fodor Gábor -Viktorjugend by !!444!NEGY!!

Stream G. Fodor Gábor -Viktorjugend by !!444!NEGY!! from desktop or your mobile device

A hangfelvételhez tartozó leírás nem túl részletes, azt közli, mindez egy fideszes fórumon hangozhatott el, a beszélő pedig – hanghordozása alapján egészen valószínűen – nem más, mint G. Fodor Gábor kormányközeli politológus-elemző-főszerkesztő-stratéga.

Teljes cikk

A Magyar Hang is megkereste G. Fodort, aki reagált a megszólalásával kapcsolatban neki feltett kérdésekre:

„Elismerem, hogy a kifejezés konnotációja kellemetlen. De aki egy kicsit is ismer engem és a munkásságom, pontosan tudja, hogy harcos típus vagyok, de semmilyen szélsőséges üzenetet nem akartam megfogalmazni. Amennyire fel tudom idézni a körülményeket, másfél-két évvel ezelőtt egy baráti meghívásnak eleget téve tartottam előadást. Arról beszéltem, hogy a jobboldali fiatalok eltunyultak, elkényelmesedtek, sokan az egyetemről kikerülve egyből államtitkárok akarnak lenni. Ez egy nagyon súlyos mobilitási probléma. Egy általános korszellemről beszéltem, hiányzik az ügyek, a hivatás iránti alázat, ám ehelyett van karriervágy.”

G. Fodor azt mondta, olyasvalaki „szivárogtatta ki” a felvételt, aki ártani akar neki.

Meglátásunk szerint leginkább saját harciassága, és az ehhez segítségül hívott nyelvi utalásrendszer árt neki.

De leginkább Magyarországnak.

[popup][/popup]