Frölich Róbertet a Dohány utcai zsinagóga körzet megerősítette főrabbi tisztségében

Írta: mazsihisz.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Dr. Frölich Róbert, a Dohány utcai Zsinagóga főrabbija (vallási vezetője) és Frölich Katalin rebecen (rabbifeleség) az alábbi nyilatkozatot tették közzé:

A Magyar Nemzetben a Dohány utcai Zsinagóga beléptetése ügyében megjelent mai napi cikkre és a Budapesti Zsidó Hitközség honlapján megjelentekre vonatkozóan tájékoztatjuk a közvéleményt, hogy a cikk súlyosan valótlan állításokon alapszik. Visszautasítjuk a főrabbit és a rebecent alaptalanul törvénytelenség elkövetésével vádoló állításokat.

Frölich Róbert

Frölich Róbertet megerősítette a közösség.

A valótlan állításokat közlő személyekkel szemben megtesszük a szükséges polgári jogi és büntetőjogi lépéseket.Schwezoff Dávid a BZSH ügyvezető igazgatójának, mint a Hitközség adminisztrációjáért felelős világi vezetőjének a munkajogi jogviszonyunk megszüntetése körében hozott döntése álláspontunk szerint koncepciózus és jogellenes volt, ezzel szemben is keresettel fogunk élni az illetékes bíróságon.A jogviszonyunk megszüntetésének hátterében véleményünk szerint nem áll más, mint az a visszahívási kezdeményezés, melyet a BZSH ügyvezető igazgatójával szemben nyújtottak be a BZSH közgyűlésének küldöttei, és mely kezdeményező ívet dr. Frölich Róbert is aláírta.Tájékozatjuk a közvéleményt, hogy a Dohány utcai Zsinagóga templomjáró közössége a mai napon 64 résztvevő mellett 63 igen-szavazattal 1 tartózkodással dr. Frölich Róbertet megerősítette a Dohány utcai Zsinagóga élén.

*

Kapcsolódó cikkünk: Január 15-én hívják vissza Schwezoffot?

[popup][/popup]