Fegyveres támadás a Tapuach csomópontnál – a hadsereg több embert őrizetbe vett

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli biztonsági erők az éjszaka, Akraba faluban, Sechem (Náblusz) környékén letartóztattak több palesztint, akik a gyanú szerint segítséget nyújtottak a Tapuach-csomópontnál fegyveres támadást végrehajtó terroristáknak.

Fotó: IDF

Az eseményekről az ujkelet.live tudósít.

A hadsereg nem árulta el, pontosan hány személyt tartóztattak le.

A biztonsági erők továbbá a terrortámadáshoz használt jármű maradványait is begyűjtötték. Az autót hétfőn a helyi lakosok felgyújtották, amikor a hadsereg megérkezett, hogy lefoglalja bizonyítékként, ami összecsapásokhoz vezetett.

A 12-es csatorna pedig arról számolt be, hogy a biztonsági intézmény úgy véli, hogy a szürke Hyundai a Hamász egyik tagjáé volt, aki Akrabában él.

Aviv Kochavi vezérkari főnök hétfő délelőtt ellátogatott a vasárnapi fegyveres terrortámadás helyszínére, és helyzetértékelésen vett részt a Júdea és Szamária Hadosztály vezetőjével, Janiv Alaluf dandártábornokkal.

,,Az Izraeli Védelmi Erők az eszkalációra való felkészülés részeként növelni fogja erőit és kibővíti az elmúlt hetekben végzett operatív tevékenységét Júdeában és Szamáriában”- mondta Kochavi a látogatás végén. ,,Számos csapat, a hírszerzés és a Sabak (Sin Bét) segítségével, dolgozik tegnap óta a terroristák felkutatásán, és folytatni fogja a küldetés befejezéséig.”

Vasárnap este a hadsereg Twitteren közölte, hogy a történtek fényében megerősíti a Júdea és Szamáriában lévő harci csapatok számát.

Vasárnap kora este mozgó járműből terroristák tüzet nyitottak a szamáriai Tapuach-csomópontnál lévő buszmegállóban várakozó civilekre. Néhány órán belül ez volt a második támadás.

A helyszínen lévő katonák viszonozták a tüzet, azonban a terroristáknak sikerült el elmenekülniük. A hadsereg nagy erőkkel keresi a terroristákat.

A támadásban a Gehova Itamar jesiva három hallgatója megsérült.

A 19 éves Jehuda Guetta és Benaja Peretz állapota továbbra is válságos a petach tikvai Beilinson Kórház nyilatkozata szerint.

Társuk, a szintén 19 éves Amicháj Hala könnyű sérüléseket szenvedett, hétfő reggel elhagyhatta a kórházat.

Teljes cikk

Címkék:Tapuach, terrortámadás

[popup][/popup]