Érthetetlen – és haszontalan – bírálat

Írta: Fekete György - Rovat: Hírek - lapszemle

Fekete György

Nem értem, hogy hónapok óta liberálisok/demokraták újra és újra indokolatlanul (is) támadják a MAZSIHISZ vezetőit, közülük nemegyszer kipécézve Heisler Andrást, a Szövetség jelenlegi elnökét.

Most ráerősítés érzékelhető, ugyanis egy magát általában antifasiszta aktivistának valló szerző teszi ezt (amely tényt külön fájlalok, mivel magamat, amióta táplálok politikai nézeteket, antifasisztának tartom, ezt számos publicisztikával, és más közéleti cselekvéssel kinyilvánítva).

Az illető személy szerintem politikailag helytelenül cselekszik, amihez azonban – természetesen – joga van. Elsősorban nem is e szempontból írok cikkéről – http://kanadaihirlap.com/2014/06/30/mely-tisztelet-alazatos-szolgaja-ezer-bocsanat/ -, hanem módszertani kifogásaimat terjesztem elő, tisztelettel. Bízva abban, hogy stílusomért nem kapok ki, mint ahogy megjárták a MAZSIHISZ vezetői, holott ők csak a protokollt tartották be (annak pedig – köztudomású – semmi tartalmi kötelezettsége).

Megismétlem tételemet: a szóban forgó cikk metodikai tekintetben, vagyis készítőjének eszközeiben, eljárásában igencsak kifogásolható, ezenfelül a benne közölt kritikára nem szolgáltak rá a megcélzottak.

Állításomat bizonyítandó.

1/ A MAZSIHISZ vezetőinek ez február(!) 10-i – Orbánhoz írott – levelét bírálja, ugyanakkor nem is említi, hogy utóbb, a miniszterelnök nem érdemi válasza nyomán a MAZSIHISZ az összes, a holokauszt-emlékévre szóló költségvetési támogatásról is lemondott, betartva szavát, miszerint nem vesz részt a vonatkozó állami rendezvényeken.

2/ Szintén meg se említi, hogy a MAZSIHISZ vezetősége Haraszti Györgytől demonstráltan elhatárolódott, sőt tanszékvezetői pozíciójából is eltávolíttatták (OR-ZSE).

Megjegyzem, az írás nagy részét kitevő kritikát jómagam bátorkodtam már 2014. február 12-én a Népszabadságban megjeleníteni, vagyis akkor, amikor az még aktuális volt: http://nol.hu/velemeny/partallami_hajtoszij____a_magyar_zsidosagra_tekerve_-1444299

Nagyon nem értem, hogy a Kanadai Magyar Hírlap szerzője, Édler Eszter, mi végre mosta össze a február 10-i MAZSIHISZ-vezetői levelet a Szabadság téri tiltakozással. Hiszen e vezetők (Heisler András elnök is) nem sokkal később visszatértek a február 9-i MAZSIHISZ rendkívüli közgyűlés határozataihoz, azokat a mai napig következetesen betartva, sőt végrehajtva.

A teljes írás itt olvasható.

 

[popup][/popup]