Erdogan: Öngyilkos támadó robbantott Isztambulban

Írta: kitekinto.hu/MTI - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

  • Merénylet volt a kedd délelőtti isztambuli támadás.
  • A török elnök egy ankarai rendezvényen terrorcselekménynek nevezte és határozottan elítélte a robbantást.
  • A merénylet 10 halálos áldozatának nagy része külföldi állampolgár.

_87622990_50bf502d-71cb-4d94-ad2c-958adef20830

Merénylet volt a kedd délelőtti isztambuli támadás, egy szíriai származású öngyilkos merénylő követte el – közölte Recep Tayyip Erdogan török államfő.

A politikus egy ankarai rendezvényen terrorcselekménynek nevezte és határozottan elítélte a robbantást. Hozzátette, hogy Törökország jelenleg a térségben tevékenykedő terroristák első számú célpontja.

Numan Kurtulmus miniszterelnök-helyettes pedig a török nemzetbiztonsági kabinet ankarai ülését követően elmondta: a terrorakció elkövetőjét a testrészeiből azonosították, az illető 1988-as születésű szíriai állampolgár és jelenleg vizsgálják a kapcsolatait.

A politikus elmondta azt is, hogy a merénylet 10 halálos áldozatának nagy része külföldi állampolgár, a 15 sebesült közül pedig kettő állapota súlyos.

A Dogan török hírügynökség értesülései szerint a merénylet 15 sebesültje közül 9 német, 2 pedig perui állampolgár.

Előzőleg két török kormánypárti tisztségviselő a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy feltételezésük szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet áll az eddigi hírek szerint tíz halálos áldozattal és tizenöt sebesülttel járó isztambuli robbanás mögött.

A teljes cikk itt olvasható

Címkék:Törökország Iszlám Állam Sultanahmet merénylet

[popup][/popup]