ENSZ: Aggasztó antiszemitizmus Európában

Írta: Hír24 - Rovat: Hírek - lapszemle

A szervezet főtitkára sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az a Gázai övezet izraeli offenzívája kapcsán az utóbbi időben megszaporodtak a zsidóellenes támadások.

 

United-Nations-logoA gázai konfliktusnak nem szabadna ürügyként szolgálnia az antiszemitizmus növekedéséhez – hangsúlyozta vasárnap kiadott közleményében Ban Ki Mun, aki szerint különösen Európában aggasztó ez a jelenség.

Az ENSZ-főtitkár sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az utóbbi időben megszaporodtak a zsidóellenes támadások, amelyeket a Gázai övezet izraeli offenzívája elleni tiltakozó megmozdulások alkalmával követnek el. Ban Ki Mun szerint a közel-keleti konfliktus nem jelenthet ürügyet a diszkriminációra, amely bárhol a világon veszélyeztetheti a társadalmi békét.

A világszervezet főtitkára szerint a gázai konfliktust az erőszak azonnali beszüntetésével és tárgyalások útján kell megoldani. Az izraeli parlament egyik bizottsága hétfőn aggodalmának adott hangot az európai palesztinpárti tüntetéseken tapasztalható antiszemita incidensek miatt.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]