Eltűnt az iráni elnök helikoptere – nem tudni, életben van-e Ebrahim Raiszi

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Kényszerleszállást hajtott végre az iráni elnököt és a külügyminisztert is szállító helikopter vasárnap. A gép Irán Kelet-Azerbajdzsán tartományában szállt le, az első hírek szerint baleset volt, később azonban arról számolt be a média, hogy a rossz időjárás, a heves széllökések és a köd miatt kellett megszakítania útját.

Ebrahim Raiszi

A mentést azonban nagyban megnehezítette, hogy eleinte nem tudták pontosan hol landolt a helikopter, a mentőcsapatok pedig a sűrű köd miatt sem tudtak könnyen haladni.

A Sky News az iráni állami médiára hivatkozva azt írta, hogy megtalálták az iráni elnök helikopterét a kutató-mentőcsapatok, de nem közöltek információkat arról, hogy hol találták meg, és találtak-e túlélőket.

Más információk szerint azonban  aVörös Félhold stábja és az energiaügyi miniszter is cáfolta, hogy megtalálták a helikoptert, de szintén a Vörös Félholdra hivatkozva arról írt a média, hogy már megközelítették a helyszínt.

A Mehr iráni hírügynökség korábban arról is beszámolt, hogy a mentést és keresést nem lehet a levegőből végezni, mivel továbbra is rossz az idő, de több hegymászócsapat is érkezett. Ahogy azonban közeledik az este, a sötétedés is nehezíti a mentést.

A CNN legfrissebb hírei az iráni médiára hivatkozva még mindig csak arról tudósítanak, hogy a mentőcsapatok keresik az eltűnt helikoptert – írja az mno.hu.

Közép-európai idő szerint 20 óra után az iráni állami televízió arról számolt be, hogy a keresőcsapatok megtalálták a lezuhant helikoptert. A fedélzeten tartózkodók állapotáról egyelőre nincs friss információ – írja a Telex.hu.

„Még mindig reménykedünk, de a baleset helyszínéről érkező információk nagyon aggasztóak” – mondta korábban egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselő a Reutersnek.

Ebrahim Raiszi iráni elnök mellett a helikopteren tartózkodott az iráni külügyminiszter, Hoszein Amirabdollahian is.

[popup][/popup]