Elszabadultak az indulatok a párizsi Tel-Aviv plázs körül

Írta: akibic.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Csupán egyetlen napra nevezték el a Szajna partján található plázst Tel-Avivról, Párizsban ez mégis egy kisebb botrányt okozott. Franciaországban ugyanis bármely olyan esemény, amelyben Izrael szerepel rögtön problémás kérdéssé válik.

paris plage

2002 óta létezik a Párizsi Plázs, a Szajna partján, nyaranta létrehozott homokos pihenőhely. Ebben az évben a szervezők úgy döntöttek, hogy tematikus napokat fognak tartani, és ezért a plázst minden nap egy-egy népszerű tengerpartról nevezik majd el. A híres brazil és polinéziai strandok után augusztus 13-án Tel-Aviv következett, ezt azonban már nem mindenki volt képes nyugalommal elviselni.

Egy palesztinpárti szervezet rögtön tüntetést helyezett kilátásba arra az esetre, ha az eseményt nem törlik azonnal a plázs programjai közül. Danielle Simonnet, egy helyi önkormányzati képviselő szerint a Tel-Avivról elnevezett plázs nem más, mint Izrael kormányának népszerűsítése. A közösségi médiában a gázai tengerparton halott gyerekeket ábrázoló rajzok kezdtek rohamtempóban terjedni. Az esemény törlését követelő petíciót pedig már több mint 22 ezren írták alá.

palesztin művér

“Békés” tiltakozás: Elő a halott gyerekekkel!

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]