“Elraboltak!” – súgta az egyik fiú a telefonba

Írta: Izraeli hírlevél - Rovat: Hírek - lapszemle

Vasárnap reggel engedélyezték a közlést: a három elrabolt fiú egyike csütörtök este fél tizenegykor mobiltelefonján felhívta a rendőrség segélyszámát és kétszer a készülékbe súgta: „Elraboltak!

Izraeli katonák átkutatnak egy épületet

Izraeli katonák átkutatnak egy épületet

A beszélgetésnek ekkor vége szakadt. Kirját Árbá rendőrségén, ahol az üzenetet vették, rövid konzultációt tartottak, amelynek során úgy döntöttek, hogy az üzenet hamis. Csak öt órával a hívás után, éjjel fél négykor jelentették a hadseregnek és a belbiztonsági szolgálatnak a történteket, miután az egyik apa jelentette a rendőrségen fia eltűnését.

A súlyos mulasztás okait vizsgálják.

Áttörést jelenthet az elrabolt fiúk utáni nyomozásban a Hamasz aktivisták tömeges letartóztatása a Nyugati Parton, különösen Hebronban és környékén.

Jelentések szerint a belbiztonsági szolgálat őrizetbe vette és kihallgatja annak a két vezető Hamasz-aktivistának a feleségét, akik éppen az emberrablás előtti órákban tűntek el.

A Kol Jiszráélnek, az Izraeli Rádiónak adott jelentés szerint a biztonsági erők “nem légüres térben mozognak”.

Vasárnap késő este újabb két vezető Hamasz aktivistát tartóztattak le Hebronban, ahol palesztin jelentések szerint ostromállapot uralkodik.

[popup][/popup]