Elnézést kért Izrael- és zsidóellenes kijelentéseiért Susan Sarandon Oscar-díjas amerikai színésznő

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A művész a közösségi médiában megjelent bejegyzésében “szörnyű hibának” nevezte a november közepén egy New York-i palesztinpárti tüntetésen mondott szavait.

Susan Sarandon joins hundreds at New York rally in support of Palestinians in Gaza Strip

Hundreds of students, protesters, and activists, including Academy Award-winning actress Susan Sarandon, gathered in New York’s Bryant Park Thursday to call for a cease-fire in Gaza. (Nov. 10) Subscribe: https://www.youtube.com/@AssociatedPress Website: https://apnews.com Licensing inquires: https://newsroom.ap.org/home #news #israel #hamas #apnews

Ekkor többek között ezt mondta: “az a harag és gyűlölet, amit a zsidók az október 7-i mészárlás nyomán megtapasztalnak, csak ízelítő abból a bánásmódból, amit a muszlimok átélnek ebben az országban”.

A baloldali nézeteiről ismert színésznő elismerte, pontosan az ellenkezője igaz annak, amit állított, miszerint a zsidók számára a közelmúltig idegen volt az üldöztetés. Utalt az évszázadokon át tartó üldözésre, valamint az Európában zsidókat célzó népirtásra, és hozzátette, már megbánta “a valóság lekicsinylését”. A színész szerint eredeti szándéka az volt, hogy kimutassa szolidaritását azokkal, akik a “bigottság” minden formája ellen küzdenek.

Susan Sarandon november 17-én New York belvárosában a palesztinok mellett és Izrael ellen tartott tüntetésen mondott beszédet az összegyűlt tömeg előtt. Az elhangzottak nyomán az egyik meghatározó hollywoodi színészügynökség, az UTA bejelentette, törli ügyfelei közül a művészt, és a héten megerősítette, hogy Susan Sarandon már nem tartozik az általa képviselt színészek közé. (MTI)

[popup][/popup]