Elhunyt egy 32 éves, koronavírussal diagnosztizált terhes nő

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Szombat este a Hadassah Ein Kerem Kórház intenzív osztályán elhunyt egy 32 éves koronavírussal diagnosztizált nő, aki 30 hetes terhes volt. A magzat újjáélesztésére tett erőfeszítések szintén sikertelennek bizonyultak.

A fiatal nő múlt hét kedden légzési nehézségek miatt került a koronás betegek intenzív osztályára, kritikus állapotban.

Tegnap este az állapota tovább romlott, többszörös szervi leállást váltva ki – tudósít az ujkelet.live. Az osztályra egy vezető multidiszciplináris csoportot hívtak, amelybe intenzív terápiás és aneszteziológus szakemberek, szülészek és nőgyógyászok, egy ECMO csapat, valamint szív- és mellkas-sebészek tartoztak.

A kórház megjegyezte, hogy a csapat azonnal hozzálátott a kezeléshez, nagyon hosszan tartó újraélesztéssel, sőt császármetszést is végeztek a magzat megmentése érdekében.

Azonban mindkettőjük állapota kritikus volt, és végül elhunytak.

„A Korona Intenzív Osztály munkatársait, valamint a nő és a csecsemő kezelésére hívott szakembereket felkavarták a történtek. A mentési erőfeszítésekben számos partner vett részt a kórház minden osztályáról, hogy küzdjenek az anya és a baba életéért. A Hadassah osztozik a család mély bánatában”- nyilatkozta a kórház.

Izrael a múlt hónapban tette lehetővé a terhes nők beoltását, miután kiderült, hogy a koronavírusnak ez a harmadik hulláma a fiatalabbakat sújtja. Terhes nők tucatjai kerültek súlyos állapotban kórházba az elmúlt hónapokban.

Teljes cikk

Címkék:koronavírus

[popup][/popup]