Elfogták az izraeli lány gyilkosát

Írta: vs.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli rendőrség elfogott egy észak-izraeli arab faluból származó taxisofőrt – közölte az izraeli tízes tévécsatorna esti híradója.

Dadon

A húszéves Seli Dadon tizenhét késszúrás nyomait viselő holttestét május elsején találták meg egy ipartelep parkolójában. A bűnügy gyanúsítottját már június 16-án őrizetbe vették, de a rendőrség csak vasárnap hozta nyilvánosságra nyomozati eredményeit.

Az állásinterjúra utazó lányt egy 36 éves arab taxisofőr ölte meg, a rendőrség szerint egyelőre meg nem határozható indítékból, de a Sin Bét belbiztonsági szolgálat szerint valószínűleg nacionalista indíttatásból. A 34 éves Husszein Juszuf Haszin Halifa az állásinterjúra Migdál Haemekbe utazó lányt fölvette, és város elhagyott ipartelepén meggyilkolta, majd holtestét elásta.

A gyanúsított beismerte a gyilkosság elkövetését.

Hussein Khalifa Photo Gil Nechushtan

A gyanúsított őrizetben (fotó: Gil Nechushtan)

Seli Dadon meggyilkolását is nyilvánítsák terrortámadásnak.- ezt kéri a kislány édesapja. Mi másnak lehetne nevezni, ha nem terrortámadásnak? A lányomat azért ölte meg az arab taxisofőr, mert zsidó lány volt, és könnyű prédát látott benne. Ott tartunk, hogy már taxival se szabad utazni ebben az országban” – mondta Seli édesapja.

 

[popup][/popup]