Elbúcsúznak a világcégek az antiszemita Elon Musk-tól és az X-től

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az X tulajdonosa, Elon Musk szerdán egyetértett az X-en közzétett egyik poszttal, amely – hazug módon – azt állította, hogy zsidó emberek szítják a gyűlöletet a fehérek ellen.

Elon Musk

Musk szerint a „nagy helyettesítés” összeesküvés-elméletre hivatkozó felhasználó „a tényleges igazságot” írta le. Ez az összeesküvés-elmélet azt állítja, hogy zsidó emberek és baloldaliak tervezik a fehér lakosság etnikai és kulturális felváltását nem fehér bevándorlókkal, ami „fehér népirtáshoz” vezet – írja a botrányról a 444.hu.

Az Apple, a Disney, a Comcast és a Warner Brothers Discovery is leállította az X-en való hirdetést az először így döntő IBM után.

A Paramount tévéhálózat és a Lionsgate filmstúdió szintén kivonta hirdetési dollárjait az X-ről, írja a BBC, felsorolva a listában az Európai Bizottságot is.

A Fehér Ház is elítélte pénteken, hogy Elon Musk támogatta az X-en a „förtelmes” antiszemita összeesküvés-elméletet, írja a Japan Today. „A leghatározottabban elítéljük az antiszemita és rasszista gyűlöletnek ezt a visszataszító népszerűsítését” – mondta Andrew Bates szóvivő.

Az Európai Bizottság közölte, hogy leállítja hirdetéseit a X-en, miután az elmúlt hetekben a dezinformáció és a gyűlöletbeszéd riasztó mértékű növekedését tapasztalták, bár kommunikációs csatornaként egyelőre nem hagyják el a közösségi médiafelületet.

[popup][/popup]