Egy következő háborúban napi 2000 rakétát lőhetnek ki Izraelre

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Hétfőn, Jeruzsálemben, a B’Seva konferencián felszólalva Uri Gordin vezérőrnagy, a Polgárvédelmi Parancsnokság vezetője azt mondta, hogy Izraelre a következő háború során naponta mintegy 2000 rakétát és lövedéket is kilőhetnek, próbára téve Izrael katonai és polgári védelmi képességeit.

Hezbollah rakéták

A témáról az ujkelet.live ad összefoglalót.

„A különböző frontokon lévő ellenségeinknek tudniuk kell, hogy szükség esetén egy olyan hatalmas hadsereget aktiválunk, amelyre még soha nem volt példa” – mondta Gordin, hozzátéve, hogy az izraeli hátország rugalmas és ezt már a múltban is bebizonyította.

„Tudják, hogy nem tudnak legyőzni minket a csatatéren, ezért megpróbálják a háborút egy második frontra vinni, mely az otthonunk – városainkat, közösségeinket és falvainkat támadva” – mondta Gordin. „Tudniuk kell, hogy még a hátország esetében is egy határozott vasököllel fognak szembesülni és ott is megsemmisítő vereséget fognak szenvedni.”

északi front

Az északi fronton a legnagyobb kihívást a libanoni Hezbollah terrorszervezet jelenti. Izrael úgy véli, hogy a Hezbollah mintegy 150 000 rakétával és lövedékkel rendelkezik, amelyek némelyike az ország bármely részét eléri.

A katonai hírszerzés vezetője, Tamir Hayman vezérőrnagy nemrég azt mondta, hogy a Hezbollahnak jelenleg „néhány tucat” precíziós irányítású rakétája és lövedéke van.

Hasszán Naszrallah, a Hezbollah vezére

Az izraeli tisztviselőket nyugtalanítja a Hezbollah erőfeszítése egy sokkal nagyobb fegyverarzenál megszerzésére, amivel a következő háborúban olyan kiemelt fontosságú célpontokat is támadhat Izraelben, mint a légierő támaszpontjai, infrastrukturális létesítmények és a kormányzati épületek.

Az elmúlt években az izraeli hadsereg rengeteg energiát és erőforrást fektetett ennek megakadályozásába. Az Izraelnek tulajdonított szíriai légicsapások jelentős része a precíziós fegyverek Libanonba történő csempészésének mghiúsítására irányult. Ennek következményeként Irán és a Hezbollah átállt a rakétákról az irányító rendszerek csempészésére. Ezek a rendszerek tartalmaznak egy kis számítógépet, GPS-t és szárnyvég-eszközöket, amelyek segítik a lövedék irányítását. Ezt egy viszonylag egyszerű folyamat követi a hagyományos rakéták és lövedékek átalakítására és korszerűsítésére.

Teljes cikk

Címkék:háború, Hezbollah, Izrael, Libanon

[popup][/popup]