EGY KIBUCBAN FORGAT VALÓSÁGSHOW-T A BBC

Írta: Kibic - Rovat: Hírek - lapszemle

A brit közszolgálati média Izrael megalapításának 70. évfordulója alkalmából készít tévéműsort, amelyben két héten keresztül tíz brit zsidó önkéntes élményeit követi végig egy izraeli kibucban. A valóságshow várhatóan valamikor 2018-ban kerül majd adásba.

 

 

A BBC tíz különböző életkorú és hátterű brit zsidó szereplőt toboroz egy különleges valóságshow forgatásához, amely résztvevői két hetet töltenek majd önkéntesként egy izraeli kibucban. A nagyjából 250 kibucot tömörítő kibucmozgalom nyújt segítséget a műsör készítői számára, hogy a lehető legjobb helyszínt találják meg a forgatáshoz, amely idén decemberben venné kezdetét. Maga a valóságshow pedig jövő májusában kerülne adásba Izrael 70. függetlenségi napjához igazodva.

A BBC szóvivője azt nyilatkozta, hogy a valóságshow célja, hogy bemutassa, mit jelent manapság britnek és zsidónak lenni. A szóvivő szerint a műsorban résztvevők a lakosság és a vallásosság egy igen széles keresztmetszetéből fognak kikerülni, és azért utaznak Izraelbe, hogy ott minél többet fedezzenek fel saját kulturális identitásukból, illetve, hogy megvitassák a modern judaizmus legfontosabb kérdéseit.

 

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]