Egy héten belül a harmadik terrortámadás Izraelben – legalább 4 halott Bnei Brakban

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Kedd este legalább négy személy meghalt egy fegyveres terrortámadás során a Tel Aviv melletti Bnei Brakban. Egy héten belül ez a harmadik terrortámadás.

A média szerint a terrorista motorral haladt helyszínről helyszínre, és nyitott tüzet az emberekre, akik közül néhányan a támadás időpontjában egy járműben ültek – írja az ujkelet.live.

A terrorista a HaSnajim utcában majd a Herzl utcában lövöldözött. Utóbbi helyszínen a rendőrök ártalmatlanították.

A média szerint a 27 éves palesztin terrorista a szamáriai Jab’ed falu lakosa, korábban ült izraeli börtönben. Illegálisan tartózkodott Izraelben.

Az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta hétfőn a felelősséget a múlt keddi beersevai és a vasárnap esti haderai támadásért. A SITE hírszerzési csoport szerint 2017 óta ez az első alkalom, hogy az Iszlám Állam hivatalosan felvállalt egy Izraelben végrehajtott támadást.

Naftali Bennett miniszterelnök helyi idő szerint este 10-kor helyzetértékelést tart a védelmi és közbiztonsági miniszterrel, valamint a vezérkari főnökkel, a Sabak belbiztonsági szolgát vezetőjével, a rendőrfőkapitánnyal és más vezető biztonsági tisztviselőkkel.

Teljes cikk

Címkék:terrorista merénylet

[popup][/popup]