Dzsihadista sejtet számoltak fel Szatmárnémetiben

Írta: index.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Dzsihadista szervezkedés miatt hét személy Romániából való kiutasításáról döntött a múlt héten a Bukaresti Táblabíróság, írja az MTI. A Digi 24 hírtelevízió szerint a kiutasítottak közül hatan Szatmárnémetiben működtettek szárnyasvágóhidat, és kapcsolatban álltak a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap párizsi szerkesztőségét megtámadó Kouachi- fivérekkel.

A Román hírszerző Szolgálat (SRI) honlapján egy tunéziai állampolgár tíz évre szóló kiutasításáról és egy hat tagú, meg nem nevezett állampolgárságú csoport öt tagjának hét évre szóló, egy tagjának pedig három évre szóló kiutasításáról számolt be.

Utóbbi csoportról azt közölte, hogy tagjai az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetek radikális nézeteit vallották, és dzsihadista irányultságú szélsőséges iszlamista propagandát fejtettek ki Románia területén. A SRI szerint a radikalizálódás előrehaladott állapotában levő személyek elszigetelt csoportot alkottak, amely veszélyeztette Románia biztonságát. A titkosszolgálat azt is hozzátette, 2013 óta tartja megfigyelés alatt a most kiutasított személyeket.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]