Diplomáciai háborúval fenyegeti Izrael a Booking.com-ot

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Yoel Razvozov, Izrael turisztikai minisztere várja a Booking.com magyarázatát arra, miért figyelmezteti a felhasználóit a ciszjordániai foglalásoknál, hogy a terület nem biztonságos.

Ariel az egyik legnagyobb települes Ciszjordániában

 

Razvozov diplomáciai háborúval fenyegette az utazós weboldalt – tudósít a Telex –, amiért az Izrael által ellenőrzött ciszjordániai területeken található szállások mellé figyelmeztető üzenetet is mellékel.

A cég szóvivője az AP-nek azt mondta, hogy a vállalat a közelmúltban történt zavargások miatt használja a figyelmeztető funkciót, és ezek magukban foglalják az izraeli állampolgárok elleni palesztin támadásokat, a helyi zsidó csoportok palesztinok elleni támadásait, valamint a katonai rajtaütéseket is. Több ilyen támadás halálesetekkel járt együtt.

A vállalat azt is elmondta, hogy a terveik szerint több területre alkalmazni fogják az ilyen bannereket, amelyeken nem megfelelő a biztonság, azaz magas kockázatúnak számít. Hasonló jelenik meg a felhasználóknak akkor is, ha Ukrajnában szeretnének szállást foglalni.

Razvozov szerint azonban a cég döntése politikai alapú, és az izraeli kormány kész arra, hogy diplomáciai háborút vívjon miatta. A miniszter szerint Ciszjordánia teljesen biztonságos, milliók látogatják meg Izraelt minden évben, köztük ezt a területet is.

A Palesztinai Felszabadítási Szervezet viszont támogatja a válalat döntését, de kijelentette, hogy annak „az izraeli megszállás területeire kell összpontosítania”.

Teljes cikk

[popup][/popup]