Deutschék megvették az MTK-t

Írta: Koroknay Gergely / sportgeza.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Hónapokon át tartó tárgyalássorozat után megvette az MTK futballklubját, a Budapest Labdarúgó Zártkörűen Működő Részvénytársaság valamennyi, összesen 749.030.000 forint névértékű részvényét a tavaly augusztusban alapított Blue & White Befektetői Csoport.

A PMFC-nél is tulajdonosváltás zajlik: December 27-én derült ki, hogy 2014. január 1-jétől megszünteti a pécsi futball finanszírozását Matyi Dezső klubtulajdonos. Úgy fogalmazott, hogy a Széchenyi Bankkal való vitája áll döntésének hátterében, a pénzintézet azonban visszautasította, hogy etikátlanok lettek volna. Felmerült az is, hogy a borászat mellett a könyvkiadásban és -terjesztésben is érdekelt Matyi a tankönyv-államosítás miatt üzent volna lépésével. Az üzletember hat év alatt 1,5 milliárdot fektetett a csapatba, a legfrissebb hírek szerint jelenleg 600 millióért adná el részét a kisebbségi tulajdonos pécsi önkormányzatnak.

Deutsch_MTK_foto_MTI

Orth György egykori világbajnoki ezüstérmes labdarúgó szobrát koszorúzzák meg az MTK szurkolói Deutsch Tamás klubelnök (jobbról a 4.) jelenlétében a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának MTK Budapest – Diósgyőri VTK találkozója előtt a Hidegkuti Nándor Stadionban 2013. december 7-én. Fotó: Beliczay László / MTI

A Blue & White Befektetői Csoportot megalapító befektetők évtizedes üzleti, egyebek mellett sportpiaci befektetési tapasztalattal és jelentős tőkeerővel rendelkeznek – olvasható az MTK honlapján.

Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa a magyar labdarúgás sportgazdasági mutatóihoz mérten nagy összegű befektetéssel kívánja biztosítani a Zrt. működéséhez szükséges biztos anyagi feltételeket valamint a társaság hosszú távú fejlesztési stratégiájának megvalósításához szükséges forrásokat.

Az új tulajdonos alapvető célja a klub hagyományaihoz méltó eredményesség eléréséhez szükséges feltételek biztosítása. Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa építeni kíván az MTK évszázados hagyományaira, a labdarúgó klub iskolateremtő és kiemelkedően eredményes utánpótlás nevelő munkájára valamint a sportvállalkozás eddigi üzleti tapasztalataira és sikereire.

A teljes cikk itt olvasható.

Címkék:Deutsch Tamás, MTK

[popup][/popup]