CEDEK – Ételosztás

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A tél beköszöntével talán még fontosabb, hogy figyeljünk egymásra, segítsük rászoruló embertársainkon nemre, korra, származásra, vallásra való tekintet nélkül. A segítségnyújtásnak számos formája lehet, de talán a meleg étel az, ami azonnali, kézzelfogható támogatást jelent mindenki számára, és olyanok is egészséges, tápláló ételhez juthatnak, legalább egy alkalommal, akik számára a mindennapokban ez sokszor nem elérhető.

cedek emihAz Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálata, a CEDEK a Honvédelmi Minisztérium támogatásával, a Magyar Honvédség és a HM Tábori Rabbinátus közreműködésével december 16-án, szerdán önkéntesei segítségével nagyszabású ételosztással segít a rászorulóknak. Az esemény keretében 1.000 adag sólettel és teával vendégelik meg a nagycsaládosokat és hajléktalanokat.

Az ételosztás időpontja: 2015. december 16. szerda, 13-16 óráig.

Helyszín: 14. kerület, Felvonulási tér, Ötvenhatos emlékmű mellett

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség 2015-ben, átfogó előkészületek után megalapította saját szeretetszolgálatát, amely a CEDEK EMIH Izraelita Szeretetszolgálat nevet kapta. A cedek szó jelentése “igazság”. „Cselekedjél igazságosan és szeresd a könyörületet” (Michá 6:8.); így foglalja össze a próféta emberi kötelességeinket embertársainkkal szemben.

A CEDEK honlapján (www.cedek.hu) további részletes információk találhatóak a Szeretetszolgálat aktuális projektjeiről.

 

[popup][/popup]