Budapestért díjban részesült a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Budapest Főváros Közgyűlése a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület részére Budapestért díjat adományozott.

Mazsike díjAz elismerést, 2014. november 17-én (hétfő) a főváros napján adták át, Budapest egyesítésének 141. évfordulója alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen.

A hazai zsidó kultúra, közművelődés, oktatás és közösségi élet hagyományainak megőrzése és újjáteremtése érdekében végzett két évtizedes munkájáért, Budapest kulturális sokszínűségének gazdagításáért érdemelte ki a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület. A kitüntetést Kirschner Péter, az egyesület elnöke vette át Tarlós István főpolgármestertől.

Tarlós István főpolgármester az ünnepi ülésen arról beszélt, hogy Budapestnek, a magyaroknak ma is a közösség összetartására, összefogására van szüksége. (…) Kiemelte, hogy Budapestnek, a magyaroknak az összefogás mellett példaképekre is szükségük van. A főváros mindig is csak úgy fejlődhetett, hogy itt voltak azok a kiváló egyéniségek és hazafias elkötelezettségű emberek, akik saját munkájukat a közösség javára fordították. Eredményeik példaértékűek lettek, mások számára követendő mintát nyújtottak – hangsúlyozta a főpolgármester.

[popup][/popup]