Budapesten is megjelentek a palesztin feliratgyártók

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Nem sokkal azután, hogy egy agresszív, külföldiekből álló Izrael-ellenes diákcsoport kiabálásokkal és dulakodással megzavarta a Danube Institute október 7-ei szexuális erőszakkal foglalkozó előadását, ahol az izraeli nagykövet és több izraeli vendég is beszédet mondott, a városban több helyen is angol nyelvű palesztinpárti graffitik tűntek fel.

A Hetek.hu összefoglalója tudósít arról, hogy a Batthyányi térnél a rakpart kőkorlátján a Free Palestine felirat jelent meg. Ezt a hírt a palesztin követség fb oldala is örvendezve közli.

A portál szerint „az akcióért vélhetőleg ugyanaz a csoport lehet a felelős, akik a kedden a nagykövet beszédét megzavarták”.

A Hetek.hu megkereste a rendőrséget, a BRFK válaszolt: “Az ön által megjelölt helyszínen a Budapesti Rendőr-főkapitányság szemlét tartott, és rongálás bűncselekményének gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen”. Hozzátették, a nyomozás kiterjed annak megállapítására, hogy milyen összefüggésben állhat a rongálás a kedden történt erőszakos palesztin rendzavarással a Hamász által elkövetett szexuális erőszak bizonyítékait bemutató konferencián.

Közben civilek megpróbálták eltávolítani a világörökség helyszínét elcsúfító nagyméretű feliratot, de ez másfél órás munkával sem sikerült nekik, így felszólították Karácsony Gergely főpolgármester és V. Naszály Márta első kerületi városvezetőt, hogy intézkedjenek a lemoshatatlan festékkel történt provokáció eltávolításáról.

Budapest több pontján is hasonló, nyugati Hamász-párti tüntetők által használt szlogeneket tartalmazó graffitik tűntek fel, a falakon „Free Palestine”,  „Free Gaza”„Stop the genocide and occupation”   illetve „Boycott Israel” feliratok voltak olvashatók, egyebek mellett napok óta ott virít a Margit híd felől a Margitszigetre vezető jobboldali járdán.  (A szerk.)

Többek mindebből arra következtetnek, hogy a nyugati egyetemeken és utcákon dúló Izrael-ellenes gyűlöletet próbálják bizonyos csoportok Magyarországra importálni, melyet úgy tűnik a budapesti palesztin nagykövetség is ünnepel. Mai posztjukon a parlamenttel és a nyilas terror zsidó áldozataira emlékező cipők emlékművel szembeni oldalon egy “Free Palestine” felirat szerepel.

[popup][/popup]