Breuer Péter antiszemitizmust kiált, Niedermüller polgármester reagál

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Mint beszámoltunk róla, a VII. kerületi önkormányzat nem hosszabbította meg a Heti TV szerződését.

Breuer Péter

A tulajdonos-főszerkesztő Breuer Péternek a holokauszt is eszébe jutott a fejlemény nyomán.

A Hír TV-ben, valamint a Pesti TV Politikai hobbista, illetve Plebejus Polbeat című műsorában adott interjúiban, utóbbi műsorban beszélgetőtársaival, köztük Bajkai István Fidesz-MPP parlamenti képviselővel, korábbi VII. kerületi alpolgármesterrel együtt azt is hangsúlyozta, hogy antiszemitizmus lappanghat a Demokratikus Koalíció politikusa, Niedermüller Péter polgármester által vezetett VII. kerületi önkormányzat döntése mögött.

Breuer vádjai körbejárnak a jobboldali médiában.

Breuer Péter a Pesti TV műsorában

Niedermüller Péter az Index.hu-nak adott interjújában reagált a vádakra:

“Van egy másik megpályáztatott kerületi ingatlan is a Wesselényi 17. alatt. Eddig az Erőművház Nonprofit Kft. szervezte itt a különböző kulturális programokat. Velük mi volt a baj?

Úgy láttuk, hogy ez a Wesselényi 17. erre a célra alkalmatlan épület, irdatlan mínuszokat produkált, ezért döntöttünk az átszervezés mellett. Hangsúlyozom, átszervezés, tehát nem szüntetünk meg semmit. Itt is pályázatot írtunk ki, és épp a napokban hirdettünk győztest. A Milestone Institute költözhet oda. Ez az iskola tehetséges magyar középiskolásoknak nyújt magas szintű oktatást és támogatást ahhoz, hogy bejuthassanak külföldi egyetemekre. Az intézet alapítása óta több mint 1000 diákjuk nyert felvételt a világ legjobb 100 felsőoktatási intézményébe, köztük több mint százan az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetemre.

Niedermüller Péter VII. kerületi polgármester (Fotó: 24.hu)

Ebben az épületben működik a zsidó identitására büszke Heti TV is. Úgy tudom, az ő tulajdonosuk, egy zsidó alapítvány is pályázott. Maradhatnak?

A mostani bérleti szerződésük április 30-án lejár. Felőlem addig maradhatnak, ameddig akarnak, de erről már az új bérlővel kell megállapodniuk.

Eddig ők készítették a kerületi Híradó műsorát. 

Valóban, az előző önkormányzat idején megkötött szerződés értelmében a Heti TV havonta 5 millió forint + áfa összegért gyártotta a kerülettel foglalkozó heti hírműsort. Az összeget először csökkentenünk kellett, majd később le kellett mondani a szolgáltatásról, mert a fennálló gazdasági helyzetben már nem tudjuk tovább finanszírozni. Egyszerűen nincs rá pénz. Egyetlen médiummal sincs szolgáltatói vagy támogatói szerződésünk.”

[popup][/popup]