Betiltott Hezbollah: a Moszad segítette a német elhárítást

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az izraeli 12-es csatorna riportja szerint a Moszad információval látta el Németország elhárítást a libanoni terrorszervezet német földön végzett tevékenységeiről.

Yossi Cohen, a Moszad jelenlegi vezetője (AP Photo/Oded Balilty)

Így egyebek közt tájékoztatott az ország déli részén található raktárakról, ahol a terrorszervezet több száz kilogramm robbanóanyaghoz szükséges ammónium-nitrátot tárolt.

A TV-riport azt állította, hogy a csoport németországi műveleteinek felmérésére irányuló kényes művelet hónapokat vett igénybe, és az eredményeket Izrael bemutatta a német hírszerzésnek és a bűnüldöző hatóságoknak, köztük a Hezbollah németországi műveleteiben részt vevő kulcsfontosságú személyek adatait, ideértve a pénzhálózatokat, melyeket készpénzmosásra és euró milliók átutalására használtak a terrorcsoport csoport bankszámlájára, valamint az országon belüli tevékenységek finanszírozására.

Egy meg nem nevezett izraeli tisztviselő a 12-es csatornának azt nyilatkozta, hogy a művelet összetett volt, és a megszerzett kulcsfontosságú bizonyítékokat átadták a német hatóságoknak.

Teljes cikk

Címkék:Hezbollah, Moszad

[popup][/popup]