Bennett: Három év után, Izraelnek van költségvetése

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Bennett-Lapid-kormány kabinetminiszterei hétfőn jóváhagyták a 2021-2022-es évre vonatkozó állami költségvetést.

,,Hölgyeim, uraim, van költségvetés Izraelben. Egy olyan kormány költségvetése, amely törődik vele. Három év stagnálás után Izrael újra munkába áll” – közölte Naftali Bennett miniszterelnök, az ujkelet.live tudósítása szerint.

,,A költségvetés minden izraeli állampolgárra gondol, és nem szolgál szűk ágazati érdekeket… A költségvetés jóváhagyása a kormány stabilitását is elősegíti, és lehetővé teszi a miniszterek számára, hogy egy elképzelésből tett váljék. A kezdetektől fogva azt mondtuk, hogy ez a kormány a lakossággal fog foglalkozni, és nem önmagával. Kijelentettük – és betartottuk.”

A 2021–2022-es költségvetés az idei évre 187 milliárd dollár, a következő évre 173 milliárd dollár összkiadásról rendelkezik. Az Avigdor Liberman (Jiszrael Bejtenu) pénzügyminiszter jóváhagyásával beterjesztett büdzsét november 4-ig kell a Kneszetben érvényesíteni.

A miniszterek a maratoni vitaéjszaka után, hétfő reggel, miután az Egészségügyi Minisztérium megállapodásra jutott a kincstárral 2 milliárd sékel plussz elkülönítéséről, megszavazták a költségvetést, de a neheze még hátra van, ugyanis a plénum előtti végső szavazás során a 61 mandátummal rendelkező szűk egységkormány minden szavazatára szükség lesz.

Teljes cikk

[popup][/popup]