Mimuna avagy Pészah-záró mulatság a Bálint Házban

Írta: Szombat - Rovat: Belföld

Pészah-záró mulatság a hosszú kovásztalan napok után! Igazi keleti hangulattal várják az érdeklődőket április 30-án este a Bálint Házban; lesz palacsinta, falafel/pita és mártogatós, sütemény, zene és tánc. Gasztro workshop a Kóser de Finom blog lányaival, darbuka workshop Friedman Sashaval, kalligráfia Magyar Sárával, “Tíz tény a keleti zsidókról, amit nem tudtál” Vered Glickman és Anna Berkman előadásában. 20:00-tól Hagesher koncert, majd 21:00-kor Havdala Fritz Zsuzsa és Schönberger Ádám vezetésével.

Hagesher

Mi az a Mimuna?
A keleti zsidók, jemeniek, magrebiek, marokkóiak megelégelve a kovásztalan napokat rögtön Pészach kimenetele után telerakják asztalaikat tejes, szimbolikus és főleg kovászos ételekkel, barátkoznak, zenélnek, mulatnak. Tetszik nekünk ez a szokás, ezért úgy döntöttünk, meghonosítjuk. Ahogy kimegy Pészach ünnepe, és eljön a hétvége, mi is finomabbnál finomabb péksütikkel, pitával, keleti ételekkel várunk mindenkit!

 

Hagesher Band
A Hagesher Budapest hetedik és tizenharmadik kerülete közt húzódó tengely mentén alakult és leginkább annak népzenéjét dolgozza fel a klezmer és a balkáni dallamok mellett. Mindezt a reggae, a hip hop és a funk elemeivel összegyúrva olyan színes és táncos masszává gyúrják össze, hogy talp nem maradhat szárazon.

A program a Negyed7Negyed8 pészah-i kiadás I Hol a határ? Fesztivál része.

További info itt.

Címkék:Bálint ház, buli, fesztivál, gasztronómia, Hagesher, Kóser de Finom, Mimuna, Pészach

[popup][/popup]