“Becsaptak bennünket”: tiltakoznak az izraeli keresztények

Írta: vigyazo.blog.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Elegük lett a palesztin propagandából

Gabriel Naddaf, görög ortodox vezető szerint az izraeli arab politikusok megfélemlítik és eszközként használják az országban élő keresztényeket. Szerinte a keresztény arabok számára Izrael biztosítja a vallásszabadságot és a védelmet, hogy ne váljanak politikai játékszerré.

Naddaf a Jeruzsálemi Görög Ortodox Pátriárkatus szóvivője egy izraeli konferencián beszélt erről. Elmondta, hogy Názáretben nőtt fel, ahol gyerekkorában (a hetvenes, nyolcvana években) a keresztény többség békében élt a muzulmán kisebbséggel. 

MA FORDÍTOTT A HELYZET, NÁZÁRET MUSZLIM KÖZPONTTÁ VÁLT, DE MI TOVÁBBRA IS TESTVÉREINKKÉNT SZÓLÍTJUK ŐKET

– állítja Naddaf, aki szerint az izraeli arab politikusok félrevezetik a palesztin keresztényeket: “Becsaptak bennünket. Azt hirdetik, hogy Izrael apartheid állam, de amikor felmerül, hogy költözzenek a palesztin területekre, hallani sem akarnak erről, mert tudják, mennyivel jobb életük van Izraelben.”

Az ortodox pap úgy véli, hogy nem csak a palesztin keresztényeket fenyegeti a muzulmán többség: “Az ‘Arab Tavasz” nyomán több országban összeomlott a kormány, és ezzel megszűnt a keresztények védelme. Szabad prédává váltak, amint látjuk ezt Irakban, Szíriában vagy Líbiában.” 

Naddaf azt javasolja az izraeli keresztényeknek, hogy aktívan kapcsolódjanak be az ország védelmébe. 

HA DRÚZOK ÉS BEDUINOK SZOLGÁLHATNAK AZ IZRAELI HADSEREGBEN, AKKOR MIÉRT NE SZOLGÁLNÁNAK KERESZTÉNYEK IS?

Ebben személyes példát is mutat: a csaldáját ért életveszélyes fenyegetések ellenére engedte, hogy fia katonai szolgálatot vállaljon az izraeli hadseregben. Ebben már nincs is egyedül: mintegy 400 izraeli keresztény vállal fegyveres szolgálatot, és további közel ezren vesznek részt a polgári védelemben.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]