Azonosították az egyiptomi határnál megölt 3 katonát

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Az Izraeli Védelmi Erők azonosította a három izraeli katonát, akiket egy egyiptomi rendőr megölt szombat délelőtt a határon történt támadásokban.

 

Lia Ben Nun

A 19 éves Lia Ben Nun rison lecioni lakos volt, harci katonaként szolgált a Gepárd-zászlóaljnál. Posztumusz őrmesterré léptették elő.

Uri Jichák Iluz

A 20 éves Uri Jichák Iluz cfáti lakos volt. harci katonaként szolgált a Gepárd-zászlóaljnál. Posztumusz törzsőrmesterré léptették elő.

Ohad Dahan

A 20 éves Ohad Dahan Ofakim lakosa volt. A Karakál-zászlóalj tagja volt. Posztumusz törzsőrmesterré léptették elő.

A hadsereg szóvivője, Daniel Hagari ellentengernagy szerint Ben Nun és Iluz péntek este 21 órakor kezdte meg 12 órás műszakát egy katonai állomáson az egyiptomi határon. Miután a katonák szombat délelőtt nem válaszoltak a rádióhívásokra, egy tiszt a helyszínre érkezett, és megtalálta holttestüket az őrhely különböző pontjain. A hadsereg úgy véli, hogy reggel 6 vagy 7 óra körül ölték meg őket.

Néhány órával később, nem sokkal déli 12 óra előtt az egyiptomi rendőr megtámadta a környéket pásztázó csapatokat. Az összecsapás során Ohad Dahan elesett, egy altiszt pedig könnyebben megsebesült. A fegyveres egyiptomit az erők likvidálták. A csapatok folytatják a környék átfésülését a lehetséges támadók után.

A hadsereg vizsgálja, hogyan és mikor szivárgott be az egyiptomi támadó Izraelbe, miért nem észlelték több órán keresztül, és mit tehetett volna a katonaság, hogy megakadályozza a három katona halálát.

Teljes cikk

[popup][/popup]