Az Oscar-díjas Michael Douglas szolidaritási látogatást tesz Izraelben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Michael Douglas Oscar-díjas amerikai-zsidó színész támogató látogatáson vesz részt Izraelben.

Michael Douglas és Jichak Herzog izraeli államelnök (Fotó: Times Of Israel/Arie Leib Abrams/Flash90)

A világhírű amerikai színész vasárnap Jeruzsálemben találkozott Jichák Hercog államelnökkel, aki átadta neki a túszok megmentésének szimbólumait, a sárga kitűzőt és a katonai dögcédula-nyakláncot.

“Nagyon nehéz időszakot élünk. Érezni a történtek mélyen sokkoló hatását. Örülünk, hogy itt lehetünk Izraelt támogatva, és megoszthatjuk Önnel, hogy Amerika határozottan a szövetségese, ahogy elnökünk is elmondta Önnek. Csak abban reménykedem, hogy a legutóbbi tárgyalások eredményt érnek el, és a túszok hamarosan visszatérnek” – mondta a színész Hercognak az elnöki hivatal közleménye szerint.

Douglas korábban megtekintette Ziv Koren “Október hetedike” című fotókiállítását a Peresz Béke- és Innovációs Központban, és találkozott az októberi terrortámadásban a Gázai övezetbe hurcolt túszok családjaival.

A művész csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a világ nem láthatta eléggé az októberi mészárlás képeit, hogy azokat nem terjesztették azonnal. Szerinte ez információhiányhoz vezetett, és megakadályozta a válaszadást az Izrael elleni tüntetésekre.

Michael Douglas az október 7-i terrortámadásban tragikus veszteségeket elszenvedett Beeri kibucba is ellátogatott

Ellátogatott az övezet szomszédságában fekvő, és súlyos harcokat átélt Beeri kibucba is, ahol beszélgetett a kibuc tagjaival. “Itt olyan emberekkel találkoztam, akik hittek a békében. Akik vendégül látták otthonaikban palesztin szomszédaikat” – mondta el tapasztalatairól.

“Most azt kérdezem, hogyan gyógyulsz fel az ilyesmiből? Nemzedékekbe fog telni, ha egyáltalán lesz gyógyulás. Hogyan győzöd le a bosszúvágyat? Fogalmam sincs” – fogalmazott Michael Douglas. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]